Olyphia won donderdag haar 2de bekerwedstrijd in en tegen de Blesse met 1-2. de Nekker en Koopmans maakten de goals.

Olyphia begon niet sterk aan de wedstrijd. Veel fouten en onnauwkeurigheid zorgden voor kansjes voor de Blesse. Bij een vrije bal van achteruit stonden een paar man niet op te letten en mocht een verdediger zo doorlopen het strafschopgebied van Olyphia in. van Erp schoffelde hem onderuit en een penalty was het gevolg. Bethlehem die van der Zande had vervangen pakte de penalty die zeer matig werd ingeschoten. Van zer Zande raakte al na 5 minuten geblesseerd. Olyphia kreeg hierna de eerste goede kansen, maar ballen werden op miraculeuze wijze door de Blesse van de lijn gehaald. Uit nota bene een corner van Olyphia scoorde de Blesse. Doordekken gebeurde niet en de Blesse kon rustig counteren en de linksvoor kopte de 1-0 tegen de touwen. Olyphia kwam hierna wel beter in het spel, maar kansen werden niet benut en het tempo was te laag. Na rust nog meer druk van Olyphia en de Blesse kon alleen nog ballen weg trappen. De middenlijn werd amper meer bereikt met bal door de Blesse. De lat  werd een paar keer geraakt. Vooral de vele corners van Hankel leverden gevaar op, maar de bal mocht er niet in. Toch uit een voorzet van van Erp scoorde de Nekker bij de 2de paal. 1-1. Olyphia kreeg legio kansen via Koopmans, Bethlehem, Bijlsma en Hankel, maar toch duurde het tot blessuretijd voor de 2-1 viel. Een lange bal van Duker werd doorgekopt door de Nekker. Bethlehem was attent en de keeper veel te laat. Penalty tot gevolg en deze werd door Koopmans onberispelijk binnen geschoten. Niet veel later blies de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit. 1-2.

Opstelling Olyphia

Christiaan Van der Zande……. (5) Mark Bethlehem

Kevin de Jong, Danny Bijlsma, Gerwin Duker en Bert Veenstra

Ruud van Erp (55) Kevin Capello, Wilco van Luik, Mark Koopmans en Remon Hankel.

René de Nekker en Ron Bethlehem

Bank : Daan van Lier, Jordy de Jong.

Geel : de Jong, Veenstra en Bijlsma.