Oefenwedstrijd JVO E1-Olyphia E1
Christina Lem

Zaterdag 16 augustus 2014 treden de mannen van Ben Wiersma, Henk Kroon en Gio Martha aan tegen JVO E1 in Oosterwolde. De E1 van de gastheren acteren ook komend seizoen weer in de Hoofdklasse net als onze mannen. Ongetraind de wei in, JVO heeft daarentegen al een tweetal trainingen achter de rug. Op papier een gelijkwaardige tegenstander, beide teams bestaan uit 3 2e jaars E-pupillen aangevuld met 1e jaars E-pupillen.

De wedstrijd start om half 11 en na een klein kwartier spelen is het Olyphia die op een 0-1 voorsprong komt. JVO doet snel iets terug en komt op gelijkwaardige hoogte. Dit laat Olyphia echter niet gebeuren en we gaan met een 1-3 voorsprong de rust in.

JVO komt wakker de kleedkamer uit en verkleint de achterstand tot 2-3. De Olyphianen weten elkaar echter goed te vinden, leuke combinaties en knap keeperswerk maken dat we de voorsprong kunnen behouden en nog 4 x weten te scoren. JVO daarentegen maakt ook nog een goal waardoor we onze eerste wedstrijd afsluiten met een knap resultaat; 3-7 winst.

Gerben, Merric, Yvar, Selwin, Givano, Nando, Jeffrey en Max hebben ons een leuke partij voetbal laten zien. JVO was een waardig tegenstander, we hebben genoten van een sportieve pot bij een gastvrije tegenstander.