NOORDWOLDE – Olyphia oefende gisteravond voor de derde en laatste keer in de voorbereiding. Udiros was de tegenstander. Olyphia heeft nogal wat last van spelers die geblesseerd zijn, vakantie hebben of met werk zitten. Hierdoor speelt Olyphia niet vaak in dezelfde samenstelling en is het vaak wennen. Nu waren Van Luik, Van der Laan, Haringsma, Tim Bethlehem en Van Erp er bijvoorbeeld niet. Van der Zande stond op goal. Kevin de Jong, Danny Bijlsma, Gerwin Duker en Bert Veenstra achterin. Daan van Lier, Mark Koopmans Remon Hankel en Kevin Capello op het middenveld. René de Nekker en Ron Bethlehem voorin.

De wedstrijd ging gelijk op. Olyphia begon wel slap aan de wedstrijd en het leek of de groen witte brigade  dacht het iets rustiger aan te kunnen doen. Toch vergiste Olyphia zich daarin, want Udiros is een prima ploeg die waarschijnlijk gewoon bovenin mee gaat doen in de derde klasse. Balverlies voorin betekende een counter van Udiros. Olyphia kon de bal niet goed meer weg werken en de goal was daar 0-1. Niet veel later werd Bethlehem diep gestuurd. Die gaf een prima voorzet op De Nekker die de 1-1 maakte. Olyphia kreeg nog dikke kansen via de voorhoedespelers, maar Olyphia was niet scherp deze wedstrijd. Rust 1-1.

Een klein foutje van Bethlehem die Van der Zande verving in de tweede helft betekende 1-2. Olyphia kreeg legio kansen, maar het bleef lange tijd 1-2. Bethlehem haalde de achterlijn en bediende De Nekker die schoof de bal terug en daar stond Jakko Veenstra. Veenstra die lang geblesseerd was luisterde zijn rentree op met een goal. Helaas moest hij er even later weer af vanwege last van zijn knie.

Al met al gaat nu het echte werk beginnen. Zondag een bekerwedstrijd. 14.00uur thuis tegen VV Lemmer.