De berichten heeft u allemaal ongetwijfeld al langs zien komen. Het damesteam van Olyphia is deze week zonder zelf te spelen voorjaarskampioen geworden in de 5e klasse. Met zelf nog 2 wedstrijden te spelen is het team van de coaches Jos de Klein en Auke Ent niet meer te achterhalen. Gefeliciteerd.

De dames hadden vandaag in de thuiswedstrijd tege Hoogeveen VR1 in stijl dit willen vieren maar Hoogeveen had helaas laten weten vandaag geen elftal op de been te kunnen brengen.

Een alternatieve wedstrijd werd gevonden door vanmiddag tegen een team van selectiespelers te spelen wat onder de lat ook nog eens versterkt werd door damescoach Auke Ent. Jos de Klein nam zelf plaats in de achterhoede van Olyphia VR1. Onder prettige (weers)omstandigheden floot scheidsrechter Bennie Hulzinga deze wedstrijd.

Met een kleine achterstand van 2-1 werd door de dames de rust gehaald. Keeper Auke Ent had echter ook wel een paar keer attent op moeten treden om de dames niet langszij te laten komen. De dames dachten door in de 2e helft met een tactische ingreep van een bijna dubbele dekking op alle heren (Olyphia VR1 stond na rust met zijn negentienen in het veld) de stand om te draaien.

Helaas gaven de heren af en toe te veel gas en maakten soms gebruik van de verwarring bij de dames bij de dubbele dekking om aan de aandacht te ontsnappen. Een eindstand van 8-2 mocht de pret niet drukken toen de bloemen voor hun kampioenschap door penningmeester Jan van der Walle uitgereikt werden.

Met nog 2 wedstrijden te gaan een prima seizoen voor deze dames.

2014-05-24 14.45.35  Vrouwen1kampioen