Door: Alberto Schipper

In 2K lijkt Wacker na één seizoen alweer afscheid te moeten nemen van de tweede klasse. De ploeg promoveerde vorig seizoen door de 3e periode in de wacht te slepen. Met een achterstand van vijf punten is er nog niets verloren, echter verzamelde het maar 14 punten uit 21 wedstrijden. De andere ploeg die onder de streep staat is Dwingeloo, zij hebben één punt achterstand op LVV Friesland. De Friezen behaalden zeven punten uit de laatste vijf wedstrijden, en spelen in de laatste wedstrijden tegen Wacker en Dwingeloo.

Sint Annaparochie (21 punten) voelt de hete adem van Drachten in de nek hijgen, want de voorsprong is nog maar één klein schamel puntje. De ploegen die nog op moeten passen zijn Ruinerwold en Olyphia welke beide 24 punten hebben vergaard.

Het programma van Ruinerwold is op papier beduidend makkelijker als die van Olyphia. Olyphia moet nog op bezoek bij de nummers 1 en 3 (Dieze West en LSC) en ontvangt de nummer 2 Germanicus nog op Sportpark Spokedam.

Aankomende zondag staat de uitwedstrijd tegen HODO op het programma waar punten mee genomen zou moeten worden willen de mannen zich in veilige haven spelen.

Programma 6 april:

LVV Friesland – Drachten