Olyphia en ONB houden elkaar in evenwicht, door Wilco van Luik

Met nog 4 speelronden te gaan stond afgelopen zondag de belangrijke thuiswedstrijd tegen het Drachtster ONB op het programma. De heenwedstrijd werd destijds in de 88e minuut zuur verloren. In een boeiend schouwspel waarbij beide teams een aantal aardige kansen kregen bleef het scorebord uiteindelijk steken op een gelijke stand; 1-1

Trainer Allard van der Meer kon weer beroep doen op Ruud van Erp, die na een schorsing van 3 wedstrijden weer in de basis mocht starten. Daarentegen kon de coach nog geen gebruik maken van de geblesseerde Wilco van Luik. Topschutter Rene de Nekker zat ook mede door een blessure opgelopen bij HODO op de bank. In de openingsfase was het voor beide ploegen aftasten, beide teams kregen op het middenveld veel ruimte maar waren vaak slordig in de bal richting de voorwaartse. Het eerste echte wapenfeit was direct ook een treffer; Kevin Capello omspeelde aan de rechterkant knap twee man en legde de bal vanaf de achterlijn keurig op de inkomende Bert Veenstra. Veenstra trapte beheerst met zijn chocolade been de bal achter doelman Marnick Dam. Lang kon de groene brigade niet van de voorsprong genieten want tien minuten later maakte ONB gelijk. ONB mocht aan de linkerkant een vrije trap nemen die door de nummer 12 geheel vrijstaand bij de eerste paal achter doelman Alberto Schipper gekopt kon worden. Ruud van Erp kreeg daarna aan de rechterkant nog een aardige kans, zijn schot ging over. ONB probeerde het met name via spits Martijn Bouma, echter zat de aanvaller behoorlijk in de tang bij verdedigers Damien Boers en Danny Bijlsma.

In de tweede helft ging het behoorlijk op en neer, waar Olyphia iets meer balbezit had kwam ONB af en toe gevaarlijk uit de counter. Direct na rust kreeg de thuisploeg een enorme kans op een treffer. Kevin Capello kreeg de bal voor de voeten in de zestien en in plaats van te schieten legde de spits de bal neer voor Albert van der Laan. Van der Laan dacht het leer in het doel te kunnen plaatsen maar een “polletje” voorkwam een mogelijke treffer. Rene de Nekker mocht daarna zijn opwachting maken en verving Ruud van Erp. Olyphia doelman Schipper voorkwam in de tussenfase met een aantal prima reddingen een treffer voor de gasten. In de 65e minuut kreeg Bert Veenstra de bal op links mee en kon de bal afvuren op Dam, die met een prima redding de bal tot corner kon verwerken. Van der Meer probeerde nog met een aantal verse krachten een doelpunt te forceren, zo kwamen Jordy de Jong en Daan van Lier in het veld voor respectievelijk Kevin de Jong en Albert van der Laan. Dit bracht niet het gewenste resultaat en de thuisclub mocht zelfs nog blij zijn toen Schipper in de absolute slotfase een vrije trap uit de bovenhoek ranselde. Een terecht gelijkspel op basis van het vertoonde veldspel.

Olyphia is door deze uitslag nog niet geheel veilig aangezien de uitslagen op de andere velden niet geheel positief waren. Komende zaterdagavond kan het zich veilig spelen als de karavaan richting Zwolle gaat. Olyphia ontmoet dan de kampioen Dieze West, de heenwedstrijd werd met 0-3 verloren.