Olyphia speelde de competitiewedstrijd tegen Dwingeloo. Olyphia was beter dan de tegenstander. Bijna de gehele wedstrijd had Olyphia veel balbezit en goede kansen. Toch liep het steeds achter de feiten aan, want al na een minuut of 8 maakte Boers een niet al te slimme overtreding wat een penalty betekende. Nijstad schoot raak: 0-1. Boers en Bijlsma speelden verder een uitstekende wedstrijd achterin.

De eerste helft schoot Nijstad nog een vrije trap op de lat waar keeper Schipper ook nog aanzat. Olyphia kreeg veel kleine kansjes via vrij trappen van Hankel en Van der Laan. De Nekker mocht nog een keer door, maar schoot over en Van Luik rondde te gehaast af op een pass van Capello. Ruststand 1-0.

Raak

Vlak na thee maakte De Nekker een fout. De linksback werkte de bal niet goed weg en een voorzet belandde bij Nijstad die uit een moeilijke hoek raak schoot: 2-0. Gelijk hierop kwam Olyphia terecht terug. De Nekker gaf voor vanaf de rechterkant en Boers schoot binnen: 2-1. Niet veel later een lange bal van Hankel op De Nekker. De middenvelder werd vastgehouden binnen de 16 en dit betekende een penalty. Hankel belastte zich ermee. De aanvoerder die vorige week nog een penalty maakte en er 1 miste dacht dit klusje te kunnen klaren, maar hij miste jammerlijk. Hierna weer een voorzet van de rechterkant van De Nekker die Capello een niet te missen kans bood, maar de spits die de laatste tijd uit alle hoeken en standen raak schiet ( terwijl hij niet om zijn traptechniek bekend staat) miste op een paar meter de goal. Hij schoot naast. Niet veel later kon De Nekker weer door over rechts waar Dwingeloo op dat moment dol werd gespeeld. De Nekker haalde de achterlijn en ging met een actie de 16 in. De speler van Dwingeloo kreeg de bal tegen de hand wat weer een penalty betekende. Deze keer mocht Koopmans aanleggen. Hij schoot prima binnen: 2-2. Koopmans is niet snel ergens van onder de indruk. Op zijn manier verklaarde hij na afloop: ,,Let gewoon op wat de keeper doet en schuif hem de andere hoek binnen”.

Olyphia rook bloed en ging door. Het had nog een kwartier. Oostra kreeg nog twee kansen, maar die werden gemist. Het was wel Oostra die met een voorzet van rechts Van Luik bediende 2 minuten voor tijd. Die kopte terug op de inkomende Hankel die zijn fout goed maakte door de winnende te maken: 2-3. Olyphia kwam niet meer in de problemen. Van Lier en Veldmeijer pakten hun minuten ook nog.

Opstelling Olyphia:
Schipper,