Olyphia – Friesland

Olyphia speelde zondag 23 maart een dramatische wedstrijd tegen Friesland. De mannen in het groen/wit dachten er  veel te gemakkelijk over. Friesland maakt hier prima gebruik van en was een klasse beter. Damien Boers redde de eer voor Olyphia door bij een stand van 0-5 te scoren. Dit betekende ook de eindstand 1-5. Olyphia moet deze wedstrijd snel vergeten en op naar de volgende.

Opstelling:
Schipper
Veenstra, Bijlsma, Boers, S de Nekker
van Luik, R de Nekker, van der Laan en Hankel
Capello en Oostra

van Lier, Schenkel en Veldmeijer kwamen nog binnen de lijnen.

Bekijk hier de doelpunten van de wedstrijd Olyphia 1 – Friesland (ZO) 1 | LVV Friesland VIDEOVERSLAG

Onderstaand ook het verslag van LVV Friesland:

L.v.v. Friesland Zo1 bezorgt Olyphia 1 kopzorgen

Vanmiddag (zondag 23 maart) heeft L.v.v. Friesland Zo1 goede zaken gedaan door in Noordwolde met 1-5 te winnen van Olyphia 1, waar de thuiswedstrijd eerder nog met 1-5 werd verloren.
Op basis van de eerste minuten werd al duidelijk wat de (waarschijnlijke) boodschap van de trainers naar de groep was geweest: de tegenstander geen meter ruimte geven, de duellen winnen en zorgen dat de drie punten binnen worden gehaald middels opportunistisch voetbal en een geweldige dosis inzet.
Het werd dan ook een open wedstrijd waarin beide teams kansen kregen om te scoren en waar dan een ruststand van 2-2 of 3-3 zeer zeker tot de mogelijkheden behoorde. Maar het geluk was nu een keer aan de zijde van L.v.v. Friesland en door een doelpunt van zowel Floris Boonstra (’33) als Martin Tromp (’41) werd de ruststand dan ook bepaald op 0-2.
Na rust een getergd Olyphia dat al snel de aansluittreffer wilde forceren, maar het was wederom Floris die –na een op maat gegeven voorzet vanaf de linkerkant van Edwin de Vries– de 0-3 (’53) kon scoren.
Hierna verwacht je nog meer druk/pressie van Olyphia, maar na rust waren ze niet meer bij machte om Friesland in de problemen te brengen. Friesland kwam hierdoor helemaal in zijn element en kon door doelpunten van Arjen Boonstra (’61) en Jan Roelof Nijboer (’67) uitlopen naar een 0-5 voorsprong, waarna Olyphia uiteindelijk toch nog de eretreffer kon noteren, 1-5 (’79).
Uiteindelijk had de uitslag wel 3-10 kunnen zijn, maar het veld werd door de hevige regen en hagel meer en meer onbespeelbaar, waardoor de controle over de bal steeds moeilijker werd en de 1-5 tevens als eindstand kon worden genoteerd.
Een mooie en belangrijke overwinning derhalve, die de spelers weer de nodige hoop en vertrouwen zal geven voor de komende, belangrijke wedstrijden, tegen ONB (uit) en Drachten (thuis).
Mijn complimenten en (wederom) felicitaties naar zowel de spelers als de begeleiding van L.v.v. Friesland Zo1, waarbij ik –zonder anderen te kort te willen doen– Martin Tromp toch wel als “man of the match” wil benoemen. Een Martin in deze vorm, is onmisbaar voor dit team en kan dan ook een wel eens een hele belangrijke rol gaan spelen in de komende wedstrijden.

Jappie de Vries