Voorbeschouwing Olyphia – Friesland, door René de Nekker

Olyphia speelt zondag de laatste van de 3 finales die het te gaan had. De vorige 2 werden gewonnen en als er zondag 3 punten worden gepakt is Olyphia een heel eind op weg naar handhaving en een 3de seizoen in de 2de klasse zondag.

Allereerst goed nieuws voor de selectie, want Bert Veenstra keert weer terug na een periode in het buitenland te zijn geweest. Ook heeft Danny Bijlsma aangegeven nog een seizoen bij Olyphia te blijven ondanks veel interesse vanuit andere clubs. Daarentegen gaan er volgend seizoen nog wel een paar spelers vertrekken. Damien Boers gaat voor een avontuur in het buitenland en Alberto Schipper gaat Olyphia verlaten. Geen mens weet nog waar hij volgend seizoen te bewonderen is. Mark Koopmans, de blonde technicus, twijfelt nog over wel of geen contract verlenging. Robert Gouma (de heenwedstrijd nog scorend) is al gestopt bij Olyphia. Er zullen ook nieuwe spelers bij komen, maar dit word bekend gemaakt als alles zeker is.

Voor zondag is het voor Olyphia te hopen dat van Luik zijn schram genezen is. Hij ondervond hier toch veel hinder van afgelopen zondag, want zijn arm werd helemaal ingetaped. Het revalidatie proces verloopt deze week wel prima zodat de kleine spits zondag er weer voor de volle 100% tegen aan kan gaan. De heenwedstrijd eindigde in een 1-5 uitslag. De Nekker, Hankel, Gouma en v Luik 2 keer scoorden voor de ploeg uit Noordwolde. Olyphia was die wedstrijd veel sterker en heeft een hoop vertrouwen dat het zondag weer 3 punten worden. De ploeg speelt dus as zondag mooie thuiswedstrijd om 14.00uur en hoopt gesteund te worden door veel publiek.

Featured Image LVV Friesland
Foto LVV Friesland, Jappie de Vries