VOORBESCHOUWING – Zondag speelt Olyphia de tweede finale in de strijd tegen degradatie. De eerste werd afgelopen week met 4-3 thuis gewonnen van Ruinerwold. Olyphia is in deze belangrijke periode behoorlijk blessurevrij en schorsingvrij.
Jordy de Jong moet nog vanaf de zijlijn toekijken en hetzelfde geldt voor Ruud van Erp die rood te pakken kreeg vorige week.

Olyphia heeft een behoorlijke boost gekregen van de overwinning vorige week en liet zien dat het mentaal ook prima zit na de tegenslagen in die wedstrijd. Dan Dwingeloo. Dwingeloo – Olyphia is altijd een wedstrijd met emotie. Meestal veel goals en behoorlijk wat kaarten. Toch moet Dwingeloo deze wedstrijd winnen anders wordt rechtstreeks handhaven bijna onmogelijk.
Dwingeloo staat niet bekend om het fraaie positiespel of de prima techniek, maar ze weten precies wat hun kwaliteiten zijn. Dat is ook knap. Olyphia moet uiteraard oppassen voor de gebroeders Nijstad die altijd hun goals maken. Gelukkig voor Olyphia is Wilco van Luik weer in vorm ook al liet de belangrijke speler dinsdag de training schieten vanwege een schram op de pols. ,,Het trainingsniveau steeg wel naar de beste training van dit seizoen”, aldus trainer Allard van der Meer. Olyphia is er klaar voor.