DALEN – Olyphia speelde zondag 23 februari tegen Dalen. Olyphia kreeg nog onverwachte problemen doordat er spelers niet konden meedoen.
Voor rust betekende een communicatiefout de 1-0 voor Dalen. Vlak na de pauze werd het al snel 2-0 en 3-0. Olyphia redde de eer nog waardoor de eindstand 3-1 was.

Verslag overgenomen van  http://www.tweenul.nl/

Onderstaand het verslag van Dalen zelf (foto en verslag van de website van Dalen)

Dalen 1 – Olyphia 1 23 februari, 2014
Dalen wint in een matige wedstrijd van zwak Olyphia.

Dalen begon met Martijn Heerkes in de spits, waardoor Tijmen Venhorst het vanaf het middenveld mocht proberen. Door de schorsing van Jeffrey Snijder speelde Arnoud Halmingh op de rechtsback positie. Olyphia begon enigszins gehandicapt aan de wedstrijd, wegens het ontbreken van een viertal basis spelers.

De eerste helft was een erg matige vertoning. Beide ploegen grossierden in verkeerde passes en vooral bij Dalen ontbrak het aan de wil om de duels te winnen terwijl Olyphia niet bij machte was om het Dalen moeilijk te maken. Het eerste half uur gebeurde er dan ook niet veel en als Dalen in de buurt van het doel van de Noordwolders kwamen, werd er uit onmogelijke hoeken geschoten in plaats van de combinatie op te zoeken. Toch kwam Dalen op een 1-0 voorsprong, toen een hoge voorzet van Jurgen Belga knap werd ingekopt door Martijn Heerkes.

Na een donderspeech van trainer de Lange, kwam Dalen gedreven uit de kleedkamer. Direct vanaf de aftrap kreeg Hilco Koster een enorme kans, maar hij schoot de voorzet van Jordi Boer van dichtbij tegen de onderkant lat. Even later kopte Martijn Heerkes uit een corner naast en zeven minuten na rust werd Heerkes in het strafschopgebied aangetikt door een verdediger, waardoor Dalen een terechte strafschop kreeg. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Erik Scholten. Dalen ging door met aanvallen en Olyphia kwam nauwelijks nog over de middellijn. Uit een van de aanvallen maakte Ruben Sinnema na goed doorzetten de 3-0. Hierna verzuimde Dalen om door te drukken. Dit werd vooral veroorzaakt doordat er teveel op eigen succes werd gespeeld in plaats van de combinatie op te zoeken, waar Dalen het van moet hebben. Het was dan ook niet Dalen dat scoorde, maar Rene de Nekker maakte een kwartier voor tijd de 3-1. Dalen mocht nog van geluk spreken dat Erik Scholten vlak daarna een inzet van de doellijn haalde en hiermee de aansluitingstreffer voor Olyphia voorkwam.

Ondanks het matige spel staat Dalen dankzij deze overwinning weer wat vaster op de vierde plaats.

Volgende week speelt Dalen een oefenwedstrijd uit tegen de Rolder Boys en een week daarna wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd tegen Drachten.

Scoreverloop
33e minuut 1-0 Martijn Heerkes