In de afgelopen weken werd door de voetbalvereniging FC Wolvega het eerste A 1 en 2, B 1 en 2, C 1, 2, 3 en 4 en MC junioren toernooi van Indoor Soccer Wolvega georganiseerd.

In Fit & Fun in Wolvega kan een tennisbaan binnen een paar minuten veranderd worden in een Indoor Soccer veld met kunstgras. De deelnemende verenigingen waren: Olyphia, Oldeholtpade, Waskemeer, Donkerbroek/Makkinga, JVO, De Blesse, Sport Vereent, Trinitas en Stanfries.

Een team bestaat uit 5 spelers (waarvan 1 keeper). De wedstrijden duren 15 minuten. Einde wedstrijd is tevens begin nieuwe wedstrijd. Een spelerswisseling gaat volgens het ‘vliegende-wissel-principe, zodra de speler het veld heeft verlaten mag de nieuwe speler erin. Het spel kent geen ingooi, hoekschop of buitenspel. Indien de bal buiten het spel komt zal deze door de scheidsrechter weer in het spel worden gebracht door deze aan de keeper van de partij te geven die normaal gesproken zou ingooien.

Olyphia nam deel met 1 A team, 2 B teams en 4 C teams. De A1, B1 en C3 teams redden het tot de strijd om de 3e/4e plaats. De C3 wist hun ‘troostfinale’ te winnen. Zie http://fcwolvega-indoorsoccer.webklik.nl/page/finale voor de finale-uitslagen.

Een mooie ervaring. Uiteraard waren er ook een aantal punten te verbeteren. Supporters hadden erg weinig zicht op het voetbal. Maar er wordt in de zomer een tribune gerealiseerd zodat supporters meer ruimte hebben om de wedstrijden te zien en de spelers aan te moedigen.

20140217-104835.jpg